Perttu Uotila

Uusimaa Juoksee päävalmentaja,  Juoksuliikkeen perustaja, toiminut Juoksukoulujen valmentajana yli 20 vuotta sekä myös Suomen Urheiluliiton Juoksukoulujen kouluttajana. Porvoon Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja, valmentanut kilpaurheilijoita SM-tasolle 800 metristä maratoniin.


Muilta ei voi vaatia enempää, kuin mitä on itse valmis tekemään.

Nuorempana juoksin esteitä ja treenasin kovastikin, enimmillään 200 kilometriä viikossa. Samalla toimin myös seuran juoksutallin vetäjänä ja valmentajana. Kun muutimme kymmenen vuotta sitten Porvooseen, oli luonnollista lähteä mukaan valmentamaan nuoria ja ohjaamaan myös aikuisia.

Vaikka kaikenlasta on tullut nähtyä ja koettua, rakkain urheiluun liittyvä asia on kyllä ehdottomasti viimeisen kolmen vuoden aikana tapahtunut Uusimaa Juoksee –juttujen suosion kasvu ja niiden leviäminen nyt myös muillekin paikkakunnille!

Liikuntaa aloittaessa tai treeniä lisätessä on todella tärkeää löytää sopiva tasapaino innostuksen voimalla etenemisen ja elimistön kylmän viileän kuuntelemisen välillä. Tarvitaan siis molempia; yksinään kumpikaan ei johda hyvään lopputulokseen!